MINERALEN UIT DE BIGBAG TAPPEN MET MODULO


Onlangs heeft Arnout Aarnink van Vidbag.nl het eerste bigbag doseersysteem geleverd met trilmotor. Melkveehouderij MTS. Van de Hoef-Wijntjes uit Appelscha had de eer. Het gaat om een bigbag frame, de Modulo SP. Hier kan Herman van de Hoef een volledige bigbag plaatsen en deze gedoseerd lossen; “Erg handig, zo heb ik steeds precies wat ik nodig heb, en is morsen niet meer aan de orde.”

Sinds 2 jaar worden er mineralen toegevoegd aan het rantsoen voor het melkvee bij Mts van de Hoef. Per voerbeurt 40kg, en tot nu toe gebeurde dat door de mineralen met de hand uit de bigbag te scheppen. Een vervelend terugkerend klusje. “Als de bigbag nieuw is gaat het nog wel met een graanschep, maar zodra deze wat leger wordt, zakt de zijwand in en wordt scheppen al lastiger, onderuit de bigbag is dan helemaal vervelend.” aldus Herman van de Hoef.

Na een korte online zoektocht kwam Herman uit bij Vidbag.nl, en schetste daar het probleem. Vidbag.nl heeft al diverse oplossingen voor het legen van bigbags. Zo ook dit frame, de Modulo SP genaamd. Deze heeft een spies in het midden van de bodemplaat, bij het plaatsen van de bigbag snijdt deze de bodem van de bigbag open. Dankzij de doseerschuif onder de spies kan de bigbag vervolgens gedoseerd geleegd worden.

Het lastige met grondstoffen zoals mineralen is dat deze lastig uit zichzelf uit de bigbag loopt. In samenwerking met Vidbag.nl is de oplossing uitgedacht, een trilmotor op het frame zorgt er voor dat de mineralen toch uit de bigbag lopen; simpel en effectief.  Nadeel was nog wel de grote hoeveelheid stof wat bij het vullen van de kruiwagen vrijkwam. Met een koppelstuk en een stuk flexibele spiraalslang is dat ook grotendeels verholpen en is de kruiwagen eenvoudig netjes te vullen. Deze kruiwagen wordt geleegd in de kuilhapper en vervolgens belanden de mineralen in de voermengwagen, zonder een druppel zweet.

Dankzij de Modulo SP met trilmotor is dit dagelijks terugkerend klusje een stuk makkelijker geworden. Deze complete set met Modulo SP, trilmotor, thermische beveiliging en aansluitsnoer kost €1895,- excl. BTW, af Ens. Voor meer informatie kunt u bellen met Arnout op 0652613604. Meer informatie hier

Trilmotor als extra optie op onze Modulo SP  

 


Trilmotor voor de Modulo SP voor het laden van Bigbags met Mineralen