Deze 6 feitjes over BigBags wist jij nog niet!


Deze bigbag feitjes ken jij nog niet!

 1. EIKEN PROCESSIERUPS

Wist je dat de bigbag een belangrijke rol speelt in het bestrijden van de vervelende eikenprocessierups? De meest milieuvriendelijke oplossing van de bestrijding is het opzuigen van de rupsjes met een grote stofzuiger. Deze stofzuiger heeft een bigbag als ‘stofzuigerzak’.

Wanneer de bigbag (met euralcode 20 02 03) vol zit. Wordt deze niet geleegd (met een vidbag, bijvoorbeeld) maar worden verbrand. Dat is de enige manier om een einde te maken aan deze vervelende beestjes.

Bigbags eikenprocessierups

2. DUURZAAMHEID

Je verwacht het misschien niet direct, maar een bigbag is heel erg duurzaam. De jumbozakken zijn namelijk eenvoudig te recyclen en te hergebruiken. Ga er daarom verstandig mee om, en breng ze naar een recyclepunt!

Daarnaast heeft een bigbag nog vele andere duurzame voordelen; door product te verplaatsen in bigbags, verspil je veel minder. Je kunt het veel makkelijker handelen waardoor morsen wordt tegen gegaan. Zeker wanneer je gebruik maakt van een vidbag of lossysteem weet je zeker dat je niks morst en verspilt.

Ook het transport is veel duurzamer te realiseren met een bigbag. Zeker wanneer het product in kleinere porties wordt aangeboden zoals bij kunstmest. Stel je voor dat je 3 soorten kunstmest besteld, dan zouden er drie verschillende bulkauto’s moeten komen lossen. Dat is natuurlijk niet goed voor moedernatuur!

3. DE KLEINSTE BIGBAG IS HEEL KLEIN

De kleinste bigbag vind je al vanaf 45x45x45cm en word gebruikt om zware producten als tegels uit een tuin te dragen waar geen gemotoriseerde hulpmiddelen kunnen vinden. Je verplaatst met twee personen een goed gevulde minibag eenvoudig. Schattig, toch?

Mini bigbag

EN DE GROOTSTE BIGBAG IS NIET EENS ZO HEEL GROOT

De Bigbag is opzich zelf al een grote zak natuurlijk. Vandaar ook de naar Jumbo zak of Bigbag. Toch is de grootste bigbag op de markt niet eens zo bijzonder groot. De grootste bigbag op de markt is 100x100x240cm, dat is een serieuze zak waar je veel veren in kwijt kunt!

5. EEN BIGBAG IS BIZAR STERK

Een mier kan tot 50 keer hun eigen lichaamsgewicht tillen. In vergelijking met een olifant zou een olifant dan 300.000 kilo kunnen tillen. Dat zijn 6 volgeladen vrachtauto’s.

Als je al onder de indruk bent van de sterkte van een mier, dan moet je eens kijken wat een bigbag kan houden; meer dan 1000 keer het eigen gewicht. Als we dat weer terug berekenen komt dat neer op een olifant die 120 afgeladen vrachtauto’s draagt. Bizar!

6. EEN BIGBAG KUN JE GEDOSEERD LEGEN!

Het legen van een bigbag is vaak een lastige handeling. Zeker wanneer je niet de hele zak in een keer wilt legen. De Vidbag zorgt ervoor dat je jouw product gedoseerd kunt legen. Je voegt als het ware een afsluitklep toe aan de bigbag die je eenvoudig sluit op het moment dat je voldoende product hebt.

Deel dit bericht: